Club walst over OHL met wereldgoal De Sutter
Foto: Photo News
Club Brugge heeft op de 27e speeldag in de Jupiler Pro League een makkelijke zege geboekt op het veld van OH Leuven. Blauw-zwart won met 2-5 dankzij doelpunten van Thomas Meunier, Lior Refaelov, Jesper Jörgensen, Tom De Sutter en Maxime Lestienne. Club versterkt zo zijn tweede plaats in de stand want het loopt vijf punten uit op Anderlecht. OHL moet stilaan beginnen vrezen voor Play-Off 3.

De wedstrijd was exact 44 seconden bezig toen Thomas Meunier plots voor het doel  van Logan Bailly verscheen. De flankverdediger schoof de bal voorbij de doelman en zette zo Club al heel vroeg op een 0-1 voorsprong. Na goed 20 minuten stond het al 0-2. Een knappe pass van Engels werd afgemaakt door de vrijstaande Refaelov.

Club maakte het tien minuten na de pauze helemaal af. In de 52e minuut schoot Jesper Jörgensen de bal voorbij Baily, die er niet echt goed uitzag. Amper vier minuten later stond het al 0-4 dankzij een wereldgoal van Tom De Sutter. OHL kwam even opzetten via doelpunten van Jovan Kostovski en Romain Reynaud maar Maxime Lestienne legde de 2-5 eindscore vast na een counter. In de extra tijd werd een geldige goal van Sobota nog onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Hoogtepunten:

1' Zeer vroeg doelpunt na 44 seconden! Odjidja en Meunier zetten een dubbelpass op. De rechtsachter van Club schuift het leer in de verste hoek naast Bailly.

21' Engels steekt diep naar Refaelov, al staat de Leuvense defensie daar niet geweldig te verdedigen. De flankspeler blijft oog in oog met Bailly koelbloedig en schuift de dubbele voorsprong binnen.

40' De Brugse doelman moet toch nog s aan de bak. Van Eenoo schildert een vrije trap verrassend naar het verste kruis. Ryan moet in hoekschop zweven.

51' Sobota legt een voorzet van Meunier terug. Jörgensen maakt zich fraai vrij en trapt laag naar de korte hoek. Bailly zit er evenwel niet goed bij en zo verdwijnt het te pakken schot toch in doel.

56' Wauw! Een loeier van De Sutter in het dak van het doel, via de lat. Zo rondt hij een steekbal van Refaelov af. Al had Bailly ook deze niet mogen laten passeren.

71' Een voorzet/schot van Thompson. Kostovski is bij de pinken en tikt het leer binnen tussen Mechele en Ryan.

77' Messoudi krult alweer een vrije trap voor doel. Ryan komt uit maar heeft alleen Mechele mee, geen bal. Reynaud verlengt zo in het lege doel.

81' Op die hoekschop breekt blauw-zwart razendsnel uit. Lestienne snelt de flank af en bedient Meunier. Die wacht zeer lang en speelt dan Lestienne terug aan die simpel scoort.

84' Thompson jaagt door op Ryan. Hij vliegt zelfs met twee benen vooruit als de bal weggetrapt wordt. Wel naast de goalie, maar toch niet slim.

90' Goeie counter Club over diverse stations. Vadis met het betere kap- en draaiwerk en dito schot op de paal. Sobota loopt de bal nadien binnen maar wordt onbegrijpelijk teruggefloten.

Te onthouden:

Club Brugge toont zich steeds meer een titelkandidaat en zit steviger in het zadel op de tweede plaats. OH Leuven blijft zeker vijftiende en ziet een plek in Play-Off 2 steeds minder realistisch worden.

Bekijk de stand in de Jupiler Pro League.

Herbeleef de wedstrijd.