Jongeman komt om bij ontploffing glascontainer in Koekelberg
Foto: vrt

In de Brusselse gemeente Koekelberg is zaterdagnacht een 19-jarige jongeman omgekomen bij de ontploffing van een glascontainer nadat daar een molotovcocktail was ingegooid. Het gevaarte vloog door de explosie twee meter de lucht in. Het 19-jarige slachtoffer raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of hij de brandbom zelf had gegooid.

De ontploffing deed zich rond 1 uur voor, op de hoek van de Schmitzstraat en de Van Hoegaerdestraat, niet ver van het metrostation Zwarte Vijvers. De 19-jarige jongeman bevond zich in de onmiddellijke omgeving van de glascontainer, die half onder de grond begraven was, toen een molotovcocktail in de container werd gegooid. Er volgde een ontploffing, waardoor de glascontainer twee meter in de lucht vloog.

De jongeman raakte zwaargewond in het aangezicht en werd overgebracht naar het universitair ziekenhuis in Jette. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

Het Brusselse parket kwam ter plaatse, samen met een onderzoeksrechter, het labo van de federale politie en een branddeskundige. Ook de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, kwam ter plaatse.

Het is nog niet duidelijk wie de molotovcocktail gooide. De politie zal onder meer de beelden van de bewakingscamera’s in de buurt analyseren in de hoop dat die meer duidelijkheid brengen.