BNP Paribas Fortis schrapt 300 jobs bij kaderleden
BNP Paribas Fortis Foto: Imageglobe
BNP Paribas Fortis gaat de komende drie jaar liefst 300 van zijn bijna 1.700 kaderleden laten afvloeien via een vervroegde opstapregeling.

De extra personeelsafslanking, die vandaag wordt bekendgemaakt op een ondernemingsraad, moet volgens Le Soir de zware managementstructuur van de Franse bank verlichten.

Vandaag telt BNPP Fortis ruim 10 kaderleden voor elke 100 gewone werknemers. Dat is een flink stuk boven het gemiddelde van 8,5 kaderleden elders in de sector.

Er vallen geen ontslagen, maar het bedrijf wil wel zowat 200 kaderleden vanaf 57 jaar in ruil voor een lager loon vrijstellen van prestaties en tegelijk elders nog actief laten zijn. Eind april wil de bank weten of er 200 kaderleden bereid zijn om gebruik te maken van de vervroegde uitstapregeling.

'Bank for the future'

Communicatieverantwoordelijke van BNP Paribas Fortis Hilde Junius bevestigt de berichten. 'Dit past perfect in ons ‘Bank for the future’-project waarmee we de bank willen aanpassen aan de huidige marktsituatie, nu onze internationale activiteiten zijn weggevallen', zegt Hilde Junius.

Daardoor is de huidige managementstructuur te zwaar geworden. 'Tien procent van ons personeel is kaderlid, dat is te veel. Daarom hebben we een vervroegde uitstapregeling uitgewerkt om onze managementstructuur te verlichten', klinkt het.

BNPP Fortis kondigde eerder al aan dat het de komende drie jaar 1.800 gewone jobs zal schrappen en 150 kantoren zal sluiten. Deze operatie komt daarbovenop.