La Fille d’O pakt uit met tweede, meer erotische lijn
NSFW by LFDO - model: Sofie Hoflack, styling: Jean Paul Paula Foto: Marco van Rijt

Murielle Scherre, de ontwerpster achter het Belgische lingerielabel La Fille d’O, zit nooit verlegen om wat extra erotiek. Waar die meer erotische stuks vroeger doorheen de collecties verspreid zaten, worden die nu gebundeld in een eigen lijn met de passende naam Not Suitable For Work, oftewel NSFW by LFDO.

De lijn komt er volgens Scherre op vraag van de klanten zelf en zal eens per jaar uitkomen rond de feestdagen. De eerste collectie wordt echter nu gelanceerd, net op tijd voor Valentijn, met de mysterieuze naam Carte du pays de Tendre.

Die naam verwijst naar een gelijknamige kaart, ontworpen door de Franse schrijfster Madeleine de Scudéry in de 17de eeuw, als een visuele leidraad voor ons liefdesleven. 

Imaginaire plaatsen zoals de ontmoeting, de aantrekking of de gehoorzaamheid die een plaats kregen op die kaart, worden ook verbeeld door de nieuwe ontwerpen van La Fille d’O. Net zoals de kaart een uiteenlopend beeld van aantrekking en afstoting toont, waren contrasten die inspireren het uitgangspunt van deze collectie, aldus Scherre.

Dat spel van tegenstelling wordt gecreëerd door de materiaal- en kleurkeuze: transparant tulle verhindert directe aanraking, maar de ogen krijgen wel vrij spel. Brede zwarte katoenen banden benadrukken het lichaam, terwijl franjes voor een speels detail zorgen.

De collectie wordt in gelimiteerde oplages verkocht via de webshop en in een select aantal verkooppunten.