Maggie De Block heerst in Humo’s Pop Poll

Maggie De Block komt als grote winnaar uit Humo’s Pop Poll. De staatssecretaris voor Asiel en Migratie won zowel de categorieën vrouw van het jaar als politicus van het jaar.

De lezers van Humo konden de voorbije weken in 27 categorieën hun stem uitbrengen. Maggie De Block kwam zowel in de categorieën vrouw van het jaar als Belgisch politicus van het jaar als overwinnaar uit de bus. Opvallend: Peter Mertens (PVDA) pakte in die laatste categorie de tweede plaats, voor N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Die blijft echter niet zonder prijs achter. De Wever won de categorie Lul van het jaar. De Russische president Vladimir Poetin en ex-Belgacom-topman Didier Bellens moeten zich in die categorie tevreden stellen met zilver en brons.

Klokkenluider Edward Snowden is voor de lezers van Humo de man van het jaar. Ook Nelson Mandela en Nobelprijswinnaar François Englert haalden in die categorie het podium.

Ook Stromae behoort tot de winnaars: hij pakt niet minder dan 4 medailles: beste groep nationaal, beste plaat nationaal, beste nummer nationaal en beste zanger nationaal.

In de acteurscategorieën kregen Matteo ‘Smos’ Simoni (nationaal) en Matthias Schoenaerts (internationaal) het meeste stemmen achter hun naam. Eigen Kweek is de beste vaderlandse tv-serie en De Ideale Wereld het beste tv-programma.

Bekijk de winnaars in de overige categorieën op Humo.be