Iraanse leerkracht scheert zich kaal uit solidariteit met gepeste leerling
Foto: Facebook

Een mooi verhaal uit Iran. Daar scheerde leraar Ali Mohammadian zich kaal nadat hij gemerkt had dat een leerling die kaal werd door ziekte door andere leerlingen gepest werd.

Een van de leerlingen van Mohammadian aan de Sheikh Shaltoot-basisschool in Marivan, een Koerdisch stadje in het westen van Iran, werd gepest omdat hij zijn haar verloor. De jongen leed aan een mysterieuze ziekte. Eind vorig jaar postte de leraar een foto van hemzelf en de kale jongen op zijn Facebookpagina .

Die foto maakte in Iran heel wat los. Later schoor de leraar zich ook kaal om zijn solidariteit met de jongen te tonen. Zijn initiatief werd gevolgd door 23 andere leerlingen in de klas van het zieke jongetje.

Onder meer de Iraanse president en de geestelijke leider Khamenei spraken op Twitter hun bewondering uit voor de daad van de leerkracht.

‘De jongen raakte geïsoleerd door zijn kaalheid, had zijn lach verloren en ik maakte me zorgen om zijn schoolresultaten. Daarom kwam ik op het idee om me ook kaal te scheren om hem een hart onder de riem te steken,’ aldus de leraar in The Guardian .