Leuvense mosterd, Lierse koffie, Ichtegems bier en filet d’Anvers, het zijn enkele van de in totaal acht Vlaamse streekproducten die voortaan een officiële erkenning krijgen. Dat heeft het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam vzw) bekendgemaakt.

Het gaat over vleeswaren, mosterd, koffie en bier afkomstig uit vier Vlaamse provincies: Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

De acht streekproducten op een rijtje zijn: Sint-Antoniusbeuling uit Zoersel (Keurslager Bart), straffe mosterd van De Ster uit het Leuvense, zwarte en witte pensen uit Midden-Brabant en Brabantse kop (Beenhouwerij Segers-Kerremans), Lierse koffie (Koffiebrander Van Ouytsel), Ichtegems Grand Cru (Brouwerij Strubbe) en Filet d’Anvers (Ernell Vleeswaren).

‘De nieuw erkende Vlaamse traditionele streekproducten zijn stuk voor stuk echte smaakmakers waarin je de traditie proeft’, zo omschrijft Vlam de nieuwste oogst aan erkende streekproducten.

De sectorgroep Streekproducten binnen Vlam houdt drie erkenningsrondes per jaar. De producenten ervan mogen voortaan het label streekproduct.be gebruiken op hun product en in hun communicatie.