KV Oostende duwt Genk uit de beker en in de crisis
Foto: Photo News
Racing Genk heeft ook in het begin van 2014 geen einde kunnen maken aan de crisis waarmee het 2013 had afgesloten. De bekerhouder werd door KV Oostende genadeloos uit de halve finale gehouden. Oostende won in de kwartfinale na verlengingen met 1-0, nadat het in de heenmatch 0-0 was gebleven. Sébastien Siani scoorde het enige doelpunt in een barslechte match. Oostende neemt het in de halve finale op tegen Lokeren.

In de eerste helft viel er aan zee bitter weinig te zien. Zeldzame momenten van opwinding waren de aftrap (gegeven door kersvers Miss België Laurence Langen) en de blessure van Genk-middenvelder Julien Gorius in minuut 28. Sebastien Siani van KVO trapte op de enkel van de Fransman, die niet meer voort kon.

Na rust was er een verdwaalde voorzet van Ayub Masika (69e), die op de deklat belandde, en een kopbal van Jelle Vossen (87e), die net naast ging. Voor het overige kon Genk geen aanspraak maken op meer dan 0-0 na 90 minuten.

In de 6e minuut van de verlengingen werkte Sebastien Siani een voorzet van Jonarhan Wilmet voorbij Genk-doelman Laszlö Köteles. Twaalf minuten voor het einde riep heel Oostende om een strafschop, nadat Fernando Canesin neerging in de zestien. Ref Sébastien Delferière gaf geen krimp. Dat hoefde ook niet, want KVO hield daarna stand tot het bittere einde. Een minuut voor tijd trapte Laurent Depoitre zelfs nog op de paal. Genk verloor ook nog Mboyo, die zich alweer blesseerde. Het worden bange dagen voor Genk-trainer Been.

Belangrijkste fases

28' Gorius kan niet meer verder. Mister Europa van Racing Genk wordt afgevoerd met de draagberrie, zijn match zit erop.

38'  Zowaar een bal tussen de palen. Mushekwi richt zijn kopbal recht op Köteles. Het voorbereidende werk was van Berrier.

49' Mboyo schiet vanuit een onmogelijke hoek hoog over. Het spelpeil blijft erg laag, en dat voor een kwartfinale in de beker van België.

60' Mushekwi legt met veel gevoel de bal klaar voor Berrier. De ex-speler van Zulte-Waregem knalt in één tijd over.

70' De voorzet van Masika is te hoog maar raakt uiteindelijk toch nog de bovenkant van de lat.

77' Wissel bij Racing Genk. Jelle Vossen komt in de plaats van Ajub Masika.

87' Tshimanga schildert vanop links de bal op het hoofd van Vossen. Zijn overhoekse kopbal gaat rakelings naast.

90' Na negentig minuten zonder passie, met weinig verzorgd voetbal en nauwelijks doelkansen gaan we naar verlengen in Oostende-Genk. 

96' De kustjongens breken de ban. Na een één-twee tussen Wilmet en Canesin schuift Siani de bal onder Köteles binnen.

115' Mboyo geeft aan dat hij niet meer verder kan. Alle Genkse wissels zijn al opgebruikt, hij blijft daarom op het veld staan.

 119' Depoitre had het pleit kunnen beslechten. Hij neemt Köteles tegenvoets maar ziet zijn schot op de paal uiteenspatten.