Theatermaker Dimitri Leue wint Wablieft-prijs 2013
Foto: BELGA

Theatermaker, acteur en schrijver Dimitri Leue wint de 16de Wablieft-prijs voor Duidelijke Taal. Hiermee bekroont de redactie van het tijdschrift Wablieft projecten, organisaties of personen die duidelijke taal gebruiken om informatie toegankelijk te maken.

Dimitri Leue kreeg de prijs vrijdagnamiddag uitgereikt in de Boudwijnzaal in Brussel.

“Sinds vele jaren slaagt Dimitri Leue erin om met poëtische en toegankelijke taal jong en oud te charmeren. Daarbij vertrekt hij altijd vanuit een duidelijk engagement”, zo stelt de redactie van Wablieft in een persbericht. Bij zijn jongste voorstelling “De diepte van het dal” die het taboe over depressie wil doorbreken, zei Leue: “Ik wil met dit stuk minstens tien zelfmoorden voorkomen”.

Er waren dit jaar drie genomineerden voor de Wablieft-prijs: kunstkenner Jan Hoet, acteur-auteur Dimitri Leue en de Ambassadeurs van de Basiseducatie. Vorig jaar won voetballer en aanvoerder van de Rode Duivels Vincent Kompany de 15de Wablieft-prijs.

Wablieft brengt iedere week de Wablieft-krant in eenvoudig Nederlands uit. Die telt meer dan 45.000 abonnees. Wablieft-tekstadvies herschrijft folders, brochures en brieven in duidelijke taal voor organisaties en bedrijven. Wablieft verzorgt ook trainingen in duidelijk spreken en schrijven, en lanceert boeken voor volwassenen in eenvoudig Nederlands.

De organisatie maakt deel uit van Vocvo vzw, het Vlaams Ondersteuningscentrum voor het Volwassenenonderwijs.