Top Electrawinds wil tijd winnen
Foto: BELGA

Groene stroomproducent Electrawinds vraagt meer tijd om het reddingsplan van een groep investeerders te bekijken. De financiers, onder wie Gimv en Fortino, dringen echter aan op een snelle beslissing.

Het plan, dat gisteren werd voorgelegd, houdt in dat DG Infra+, Fortino, Gimv-XL en PMV in totaal 47,2 miljoen euro zouden toestoppen aan het noodlijdende energiebedrijf. Daarbij komt dat de investeerders ook een overbruggingskrediet zouden toestaan, waardoor de lonen deze maand kunnen worden uitbetaald.

De financiers eisten binnen de 48 uur duidelijkheid, maar de top van Electrawinds wil niet overhaast tewerk gaan. In een persbericht klinkt het donderdagmiddag dat het bestuur het voorstel wil ‘evalueren met het oog op een snelle besluitvorming’. Een precies tijdstip wordt niet opgegeven, maar Electrawinds zou liefst tot na het weekend uitstel krijgen.

Dat betekent dat de investeerders de geldigheidsduur van hun voorstel moeten uitbreiden, of het voorstel komt te vervallen.

Het huidige voorstel ligt erg gevoelig binnen Electrawinds. De facto zou het er op neerkomen dat een aantal historische aandeelhouders hun inbreng zo goed als volledig zouden verliezen. Maar als de raad van bestuur niet akkoord gaat, dreigt een faillissement.