Foto’s Naomi Campbell moeten Filipijnse slachtoffers helpen
Foto: ©John-Paul Pietrus

De Britse fotograaf John-Paul Pietrus verkoopt exclusieve foto’s van topmodel Naomi Campbell om geld in te zamelen voor het Rode Kruis en zo de slachtoffers van de tyfoon op de Filipijnen te helpen. Zo meldt de Britse Vogue op haar website.

Het initiatief komt van de fotograaf John-Paul Pietrus, die zelf half-Filipijns is en nog veel familie heeft in het zwaar getroffen land. Pietrus wilde meer kunnen doen dan een persoonlijke donatie en hoopt met deze actie (waarvoor hij de toelating kreeg van het topmodel) ook extra aandacht te kunnen vestigen op de ramp en de nood aan fondsen.

De exclusieve fotoprints van Naomi Campbell worden voorzien van een handtekening en serienummer door de fotograaf. Pietrus verkoopt ze nog tot en met vrijdag 14 november, voor 20 pond per stuk (inclusief verzendkosten) op zijn eigen website. De opbrengst gaat integraal naar het Rode Kruis.

Campbell zelf richtte in 2005 - naar aanleiding van de verwoestende passage van orkaan Katrina - Fashion for Relief op, een fonds voor slachtoffers van natuurrampen. Door evenementen en acties te organiseren, zamelde Campbell geld in voor onder andere slachtoffers van de aardbeving in Haïti en de tsunami in Japan.