Veto trekt naar N-VA-hoofdkwartier
Foto: BELGA

De redactie van het Leuvense studentenblad Veto gaat dinsdagmiddag actie voeren aan het N-VA-hoofdkwartier in de Koningsstraat in Brussel. Aanleiding is de reactie van de partij op het interview met Siegfried Bracke.

N-VA-kopstuk Siegfried Bracke had in een interview met het studentenblad de Vlaamse Leeuw omschreven als een vod. In een reactie aan Het Laatste Nieuws liet de N-VA-weten ‘Veto niet te lezen’.

In een open brief zegt Jens Cardinaels, hoofdredacteur van Veto, dat hij het niet kunnen vindt dat de N-VA zo denigrerend doet over zijn blad.

‘Wij vinden het niet kunnen dat jullie partij zo denigrerend doet over ons blad. Veto is een krant die volledig op vrijwilligers draait. Studenten die zich belangeloos inzetten om er elke week voor te zorgen dat ons weekblad goede artikels, goede cartoons en goede foto’s bevat’, klinkt het in de open brief.

‘Het kan best zijn dat jullie niet graag lezen wat er in Veto staat. Maar niet dat jullie Veto niet lezen. Zeker niet deze week. Daarom zullen wij vanmiddag om 15 uur naar jullie hoofdkwartier in de Koningsstraat in Brussel komen met 100 Veto’s. Dat zullen er wel genoeg zijn,’ aldus nog Cardinaels, die de partij zelfs aanbiedt om Veto voor te lezen of de weg te wijzen naar de pdf-versie van het blad.