Het Nederlands elftal speelt op dinsdag 19 november in de Amsterdam ArenA een oefenwedstrijd tegen Colombia. Dat maakte de Nederlandse voetbalbond KNVB zaterdag bekend.

Colombia, dat op dit moment de vijfde positie bekleedt op de FIFA-ranking, plaatste zich vrijdag ook voor het WK 2014. De ploeg van bondscoach José Pekerman hield in Barranquilla, ondanks een 3-0-achterstand bij de rust, één punt over aan het duel met Chili (3-3). Dat was voldoende voor plaatsing. Sterspeler is aanvaller Radamel Falcao.

Het wordt de eerste keer dat beide landen elkaar treffen. Drie dagen voor het duel met Colombia (aanvang 20u30) oefent Oranje in de Cristal Arena van Genk tegen Japan.

De Rode Duivels spelen op hun beurt op 14 november in Brussel tegen Colombia. De wedstrijd was eerst voorzien op 15 november maar wordt op vraag van de veiligheidsdiensten 24 uur vervroegd omdat die dag al een concert van Mylène Farmer in paleis 12 van de Heizel plaatsvindt, zo schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. Op 19 november ontvangt België in het Koning Boudewijnstadion Japan.