Regularisatieaanvraag Navid Sharifi afgekeurd
Foto: credit

Navid Sharifi, de Afghaanse loodgieter en asielzoeker, wordt op dit moment naar het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel gebracht om dinsdagochtend met het vliegtuig te vertrekken naar zijn thuisland. Dat vernam onze redactie van de jongeman en wordt bevestigd door zijn advocaat Pieter-Jan Staelens. Zijn laatste strohalm, een nieuwe regularisatieaanvraag, werd vandaag afgekeurd. Staelens gaat toch in beroep tegen de beslissing.

Navid Sharifi (23) verbleef de voorbije dagen in het Centrum voor Illegalen in Brugge. De Afghaanse loodgieter wachtte daar op de behandeling van zijn inmiddels zevende regularisatieaanvraag. Eerdere asiel- en regularisatieaanvragen leverden geen succes op.

Maandag werd de laatste strohalm van Sharifi, een nieuwe regularisatieaanvraag, afgekeurd. Slecht nieuws voor de Afghaan, die onze redactie niet veel later liet weten dat hij naar het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel gebracht wordt. Daar brengt hij de nacht door om dinsdagochtend op het vliegtuig naar Afghanistan gezet te worden.

Pieter-Jan Staelens, de advocaat van Sharifi, bevestigt dat. ‘Maar ik ga in beroep tegen die beslissing’, zegt hij aan VTM. ‘Als de raad voor Vreemdelingenbetwistingen dat beroep beslist te behandelen, kan de vlucht van Sharifi opgeschort worden. Als dat niet het geval is, vrees ik dat mijn cliënt morgen om 11.20 uur op het vliegtuig richting Afghanistan gezet wordt.’

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) kreeg veel kritiek op de beslissing om Navid uit te wijzen, vooral omdat hij zo goed geïntegreerd is in ons land, maar na inzage van het dossier werd duidelijk dat er heel wat factoren zijn die in het nadeel spreken van de Afghaan.