Quares kiest voor beursgang
Foto: pn
De Antwerpse vastgoedgroep Quares trekt volgende maand naar de beurs. Quares wordt het derde Belgische bedrijf in vier jaar dat naar de Brusselse beurs trekt.

Dat vernam de redactie van De Standaard. Anneleen Desmyter (38), ceo van het vastgoedbedrijf Quares lijkt op weg om haar eigen stempel te drukken op de sector van het winkelvastgoed. Samen met haar partners Herman Du Bois (ex-Fortis Real Estate) en Freddy Hoorens legt ze de laatste hand aan de beursgang van het fonds Quares.

De zogenaamde pre-marketing, het peilen van interesse bij grote partijen, start al binnen goed een week. Dit wil zeggen dat de effectieve beursgang al in oktober zal plaats vinden. Quares wordt dan de derde beursgang van een Belgische bedrijf in vier jaar. Eerder dit jaar kwamen al het overheidsbedrijf Bpost naar de markt en het biotechnologiebedrijf Biocartis.

Desmyter, die in 2004 de voorloper van Quares, Residential Agency oprichtte, wil zo’n 70 miljoen euro ophalen. Met dat geld wil het team investeren in binnenstedelijke winkelcentra. 

Desmyter, afkomstig uit de Kempen, lanceerde al twee niet-beursgenoteerde retailfondsen en een fonds voor studentenhuisvesting. Die fondsen hebben een beleggingswaarde van 84 miljoen euro. Desmyter weigerde gisteren commentaar op de beursplannen.