Het bijzonder populaire Amerikaanse Netflix kwam nog niet naar België, maar inspireerde Telenet wel al tot een gelijkaardig initiatief: met ‘Rex en Rio’ kan u binnenkort voor een vast maandelijks bedrag onbeperkt recente film en series kijken.

Wie digitale tv kijkt via Telenet zal vanaf volgende week het aanbod krijgen een abonnement te nemen op ‘Rex’ (14,95 euro) of ‘Rio’ (24,95 euro). Telenet groepeert al zijn digitale betaalzenders dus in deze twee pakketten. Het telecombedrijf doet daarmee voor tv wat het eerder al met het gsm-aanbod (King en Kong) en de internetpakketten (Whop en Whoppa) deed.

Voor klanten die geabonneerd zijn op een van de huidige zenderpakketten (PRIME, PLUS, Music Choice, HD XL en Passion) verandert er momenteel niets, laat Telenet weten.

Aanbod

Rio, de duurdere variant is ook iets exclusiever: het biedt ongeveer driehonderd recente films per jaar aan én topreeksen, van onder meer de Amerikaanse zender HBO (Game of Thrones, Entourage, Girls, True Blood, The Sopranos). Van de nieuwste HBO-reeksen zal Rio al enkele dagen na de Amerikaanse release afleveringen tonen.

Rex biedt ook films aan, waaronder veel Vlaamse. Documentaires, series, kinderprogramma’s en zo’n twintig zenders vormen ook onderdeel van het aanbod, dat overigens ook voor Rio-abonnees beschikbaar is.

De nieuwe dienst van Telenet doet denken aan het populaire Netflix uit Amerika. Netflix komt ook naar Nederland, maar heeft nog geen lancering in België aangekondigd. Het Amerikaanse bedrijf biedt ook recente films en series aan voor een vast bedrag per maand.

Tv, laptop, smartphone

De bedoeling is dat een abonnee via de Digibox of Digicorder naar het aanbod van Rex en Rio kan kijken. Maar al heel snel moet dat ook via YeloTV op andere toestellen dan de tv kunnen. Tablets, laptops en smartphones bijvoorbeeld, en dat via draadloos internet. Telenet liet nog weten dat het naar oplossingen zoekt om het aanbod te downloaden naar smartphones en tablets, zodat het ook op andere plaatsen beschikbaar is.