De 23-jarige Nacer Bouhanni (FDJ) heeft zondag in Noord-Frankrijk de 81e editie van de GP Fourmies (1.BC) gewonnen. De Fransman haalde het na 205 km in een sprint met een omvangrijke kopgroep van de Duitser André Greipel en zijn landgenoot Bryan Cocquard.

Van bij de start vormde zich een kopgroep met zes renners. Daar maakte Sander Helven deel van uit, samen met de Colombiaan Carlos Quintero, de Spanjaard Ruben Plaza en de Fransen Perrig Quemeneur, Clément Koretzky met Julien Duval. Met nog drie ronden, van elk iets meer dan 10 kilometer, voor de boeg moesten Helven en Koretzky hun metgezellen laten rijden.

Het peloton, waar de mannen van FDJ het tempo alsmaar de hoogte injoegen, volgde op 1:33. Amper een ronde verder kregen we een hergroepering en viel alles te herdoen. Het bleef heel onrustig waardoor het peloton verbrokkelde en een groep van zowat 45 renners de finale introkken.

Op 7 kilometer van de finish trokken de Sloveen Kristjan Kören, de Pool Maciej Bodnar, de Fransman Romain Bardet, de Colombiaan Leonardo Duque en de Italiaan Alessandro Malaguti in de aanval maar deze poging strandde op 4 kilometer van de eindmeet. Samuel Dumoulin probeerde dan nog eens maar ook hij kende geen succes. In de daaropvolgende sprint was Bouhanni.