Een vliegtuig dat van het Turkse Bodrum kwam en op weg was naar Oostende, is zaterdag geland op de luchthaven van Luik-Bierset. Enkele passagiers protesteerden daartegen en rookten een sigaret op de tarmac van Bierset. De luchthavenpolitie moest tussenbeide komen en bij een incident verwondde een 22-jarige passagier twee agenten. De dader is opgepakt. Dat meldt het parket van Luik zondag.

Er was zaterdag een niet nader genoemd incident op een vlucht van Bodrum naar Oostende. Het vliegtuig moest een tussenlanding maken in Bierset en de passagiers moesten het vliegtuig eerst verlaten en via de transitzone van de luchthaven later opnieuw plaatsnemen in hetzelfde toestel. Diverse misnoegde passagiers protesteerden terwijl ze nog aan boord waren.

Eenmaal in Luik staken enkele jongeren op de tarmac een sigaret aan. Volgens het parket is dat een zone waar roken verboden is. Het boordpersoneel bracht daarop de piloot op de hoogte. Die laatste besloot om de rokende passagiers niet meer aan boord toe te laten.

Uiteindelijk kwam de luchthavenpolitie tussenbeide. Voor een 22-jarige passagier was de maat vol. Hij beledigde de agenten en verwondde twee van hen. Ze zijn allebei werkonbekwaam. De dader werd zondag ter beschikking gesteld van het parket van Luik voor weerspannigheid en het niet respecteren van de luchtvaartwetgeving.