Rafael Nadal: 'Madrid had organisatie Spelen 2020 verdiend'
Foto: Photo News

De Spaanse tennisser Rafael Nadal is van mening dat Madrid de organisatie van de Olympische Zomerspelen van 2020 verdiend had. Niet Madrid, maar wel Tokio werd zaterdag echter verkozen als gaststad, en de uitschakeling van de Spaanse hoofdstad in de eerste stemronde was volgens Nadal niet 100% rechtvaardig. Dat verklaarde hij na afloop van zijn halve finale op de US Open in New York.

'Dit is een harde noot om kraken, zeker omdat het land en de stad Madrid bijzonder hard gewerkt hebben om kans te maken op de organisatie van de Spelen', aldus Nadal, die zich eerder op de dag plaatste voor de finale van de US Open. De Spanjaard (ATP 2) haalde het in de halve finales in drie sets van de Fransman Richard Gasquet (ATP 9) en botst in de finale op ‘s werelds nummer één Novak Djokovic.

Derde keer op rij

Het was al de derde keer op rij dat Madrid naast de Spelen greep. Voor de Olympiade van 2012 kreeg Londen de voorkeur, voor die van 2016 Rio de Janeiro. 'We denken dat we het verdienden', aldus Nadal. 'Ik was echt ontgoocheld omdat ik dacht dat we er goed voor stonden en omdat heel het land betrokken was. Ik vind het niet rechtvaardig dat we al in de eerste stemronde uitgeschakeld werden.'

De Spaanse hoofdstad viel zaterdag in de eerste stemronde af op de 125e Algemene Vergadering van het Internationaal Olympisch Comité in het Argentijnse Buenos Aires. Het Japanse Tokio haalde het daarna van het Turkse Istanboel.