Freddy Loix (Ford Focus WRC) heeft zaterdag in Roeselare voor het eerst de Omloop van Vlaanderen gewonnen. De 42-jarige Limburger verzekerde zich zo van zijn eerste Belgische rallytitel.

Loix domineerde het kampioenschap. Hij won ook de eerste vijf manches en staat zo na zes wedstrijden met het maximum van de punten achter zijn naam. Twee BK-rally’s voor het einde kan hij niet meer ingehaald worden. In Roeselare verwees hij met co-rijder Frederic Miclotte Denis Kuipers (Ford Fiesta) en Vincent Verschueren (VW Polo) naar de ereplaatsen.

‘Te makkelijk’

'We hebben het vooropgesteld doel bereikt. Ik ben heel tevreden', reageerde Loix, die van start tot finish aan de leiding reed. 'Ik heb me dit seizoen goed geamuseerd. In sommige wedstrijden had ik het echt wel te makkelijk. In de Omloop heb ik in het begin hard gereden om dan beginnen te controleren. Het is mijn eerste algemene titel maar in de jaren ‘90 ben ik met de Opel Astra één keer kampioen geworden in de F2. Of we eind deze maand starten in de East Belgian rally is nog niet beslist. Maandag heb ik een meeting met mijn sponsor. Begin november start ik wel in de Condroz rally.'

Patrick Snijers (Porsche 997 GT3) reed een tijd in derde positie, maar werd in de voorlaatste rit uit wedstrijd genomen omdat zijn co-rijder zaterdagochtend bij de start van de vierde rit een administratieve fout had gemaakt.