Politie 'betrapt' prins Andrew in de tuinen van Buckingham Palace
Foto: AFP

De Britse prins Andrew, derde kind van Queen Elizabeth, is woensdag in de tuinen van Buckingham Palace staande gehouden door twee agenten. Extra op hun hoede na een recente inbraakpoging, hadden zij de prins niet herkend toen die een wandelingetje maakte.

Een woordvoerder van Scotland Yard ontkende zaterdag dat de twee agenten de 53-jarige prins Andrew onder schot hadden gehouden en hem hadden toegeroepen dat hij op de grond moest gaan liggen, zoals in de media was opgedoken.

'Op woensdag 4 september omstreeks 18 uur hebben twee agenten in uniform een man benaderd om zijn identiteit na te gaan', aldus de woordvoerder, volgens wie er wapens noch geweld gebruikt werd. Buckingham Palace geeft geen commentaar op het incident.

Maandag had de politie twee mannen gearresteerd verdacht van inbraakplannen bij Queen Elizabeth. De ene werd om 22.30 uur ‘s avonds betrapt achter de hekken van een stuk tuin dat overdag toegankelijk is voor het publiek. Zijn vermeende kompaan werd aangehouden voor het paleis, waar op dat moment niemand van de koninklijke familie aanwezig zou geweest zijn.