Zo'n 65.000 dance-liefhebbers gingen zaterdag uit de bol op de dreunende beats van Laundry Day in Antwerpen. Daarvoor zorgden een 130-tal dj's vanop elf podia. Het festival, dat aan zijn zestiende editie toe was, was ook nu weer uitverkocht.

Laundry Day was dit jaar volledig opgebouwd rond het thema 'space' en probeerde de bezoekers met raketten, UFO's, aliens en podia die wel science fiction filmsets lijken, in hogere sferen te brengen. Wie verkleed als zijn favoriete science fiction- of spaceheld naar het festival kwam, maakte kans op een voucher om in de kraampjes een Laundry Day-outfit uit te kiezen.

Als kers op de space-taart lieten de organisatoren in het Star Register veertien sterren registreren en benoemen naar optredende dj's als Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Solveig, Laidback Luke en The Opposites. Ook een Laundry Day-ster schittert vanaf nu aan de hemel. Naast de ster-dj's stond er vooral ook lokaal talent op de podia, want het merendeel van de artiesten waren Belgen. Het festival werd afgesloten met een vuurwerk.