Terug naar school: wat moet er in de brooddoos?
Foto: Jill Dubien, meetthedubiens.com
Sommen maken, teksten schrijven, luisteren naar de juf: een schooldag vergt heel wat energie. Vergeet de klassieke boterhammen met bijhorende koek, dit jaar gaat u voor een leuker én gezonder lunchpakket.

1. Menu van de dag

De ideale brooddoos bevat meer dan een boterham of twee. Bij een uitgebalanceerd lunchpakket hoort ook een stuk fruit, yoghurt, en noten of minigroenten. Daar halen uw kinderen meer energie uit dan uit plattekaasjes, koeken, of een mueslireep. Omdat in een doosje fruitsap vaak evenveel suiker zit als in frisdrank, geeft u bovendien beter melk of water mee. Op die manier komen uw kinderen op een gezonde manier de dag door.

2. A la carte

De mooiste boterhammen smaken het lekkerst, dus een brooddoos in een leuk thema verkoopt zichzelf. Zelfs de moeilijkste eters gaan overstag voor een hartjes- of monsterboterham. Ga creatief aan de slag met koekjesvormen om de boterhammen in vormpjes uit te steken, en voeg details toe met fruit, of groenten.

Op Bent on better Lunches vindt u 101 ideeën om boterhammen met pindakaas (en bij uitbreiding dus ook ander beleg) mooier te presenteren. 
 

Ook op This Lunch Rox, Another Lunch, en Bentobloggers & Friends vindt u brooddozen om jaloers op te zijn.

 

3. Complimenten van de chef

Wil u nog een stap verder gaan? Geef het zelfvertrouwen van uw oogappel nog een extra boost met een lieve boodschap van mama of papa. In sommige brooddozen kan u gewoon teksten op het deksel kwijt, in andere kan u een briefje verstoppen.

Op de blog Meet the Dubiens kan u leuke kaartjes en stickers downloaden om af te printen, zo wordt uw boodschap nog een pak vrolijker.