Voor de Brazilianen volgend jaar (hopelijk) kunnen kennismaken met onze getalenteerde voetballers, worden ze voorgesteld aan het werk van de drie Belgische designers Maarten de Ceulaer, Bram Boo en Raphaël Charles met een bijzondere expo tijdens het tweede designweekend van São Paulo.

De tentoonstelling A poesia das formas no design belga contemporâneo moet het Braziliaanse publiek voor het eerst laten kennismaken met een selectie Belgisch design. Het initiatief gaat uit van Beleza Design & Art, een Brusselse vzw die vorig jaar uit de grond werd gestampt en expo’s en evenementen wil organiseren met de bedoeling bruggen te bouwen tussen culturen op vlak van design, kunst en cultuur.

Hun eerste wapenfeit maakt deel uit van MADE (Mercado Arte Design Etc), een belangrijk platform tijdens het tweede designweekend van São Paulo waar ideeën over verschillende disciplines zoals kunst, architectuur en design worden uitgewisseld. Naast tentoonstellingen is er ook ruimte voor workshops en lezingen.

Initiatiefnemer Waldick Jatobá was meteen te vinden voor een expo met Belgische invalshoek. ‘Belgisch design ontwikkelt zich op een bijzonder creatieve manier, en openbaart jong talent aan de wereld. Daarom is het voor ons Brazilianen een hele eer om een fantastische tentoonstelling als deze te mogen verwelkomen’, aldus Jatobá.

Voor de expo werd werk geselecteerd van ontwerpers Raphaël Charles, Maarten de Ceulaer en Bram Boo. Die twee laatsten trekken ook in eigen persoon naar São Paolo, waar ze in debat zullen treden over hun eigen werk, hedendaags design en de rol van beurzen. Niemand minder dan Marianne Goebl, de directrice van Design Miami, is moderator van dienst.

Praktische info:

De expo loopt van 14 augustus tot en met 18 augustus. Meer informatie vindt u terug op de websites van Beleza en MADE.