De laatste editie van het Antwerpse festival Linkerwoofer is zaterdag wat in mineur geëindigd. Het optreden van Daan was al na een half uur afgelopen.

Daan leek dronken op het podium te staan en vergat zijn teksten. Na een half uur gaven zijn muzikanten er de brui aan. Daarop sloeg Daan zijn gitaar nog stuk en wandelde van het podium met de woorden ‘Groepen hebben ook een karakter. We praten er later wel over. Love you, dank u’.

Er volgde zaterdagavond geen statement van de festivalorganisatie. Tom Barman startte vroeger dan gepland zijn dj-set. Op de sociale media regende het verontwaardigde reacties. En ook op de Facebookpagina van Daan zelf loopt het vol met misnoegde reacties.

Zaterdag was de laatste dag van Linkerwoofer. Het festival kon dit jaar rekenen op een recordaantal van 35.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er nog 28.000.

Laatste editie

Het is de allerlaatste editie van het festival. Het werd tien jaar geleden opgestart door Stijn Doggen. Samen met Stijn Van Avermaet en een uitdeinend team groeide het in de afgelopen dagen fiks uit. Dit jaar telde het festival, dat steeds gratis is gebleven, voor de derde keer twee dagen. De organisatie is trots op de verwezenlijkingen en wil met deze tiende feesteditie in schoonheid eindigen.

Het podium werd zaterdag onder mee bevolkt door onder meer Kapitein Winokio, Daan, CPEX en DJ Tom Barman.