‘Maak kennis met de man die mijn iPhone stal’

Een Duitse jongeman was doodongelukkig toen zijn geliefde iPhone op vakantie in Ibiza gestolen werd tijdens een dronken avond. Groot was zijn verbazing toen hij thuis zijn computer opzette en bleek dat de dief de iPhone volop zelf gebruikt om foto’s te nemen, die vervolgens nog steeds automatisch doorgestuurd worden naar de computer van de eigenaar.

‘Hopeloos dronken en poedelnaakt zwemmend in de zee’. Zo omschrijft de jongeman uit Duitsland de eerste avond van hemzelf en zijn vrienden in Ibiza. ‘Toen we uit het water kwamen, bleken al onze bezittingen weg. Geld, handtassen, telefoons... allemaal gestolen.’

Wat de dief niet wist, is dat de jongeman een applicatie op zijn iPhone heeft die alle foto’s die ermee genomen worden automatisch doorstuurt naar zijn computer. Toen hij enkele weken later thuis zijn computer opstartte, zag hij dan ook welke leuke kiekjes de dief met zijn smartphone aan het nemen was.

‘Dat de dief echt dom is, bewijst het feit dat hij Facebook opende op mijn iPhone en een bericht stuurde naar zichzelf. Hij heet Hafid.’ Aan de hand van de foto’s werd ook duidelijk waar de man uit Dubai van houdt: auto’s, vrouwen en kledij.

Bekijk alle foto’s van de man hier.