‘Wie niet ontbijt heeft meer kans op hartproblemen’
Foto: PINTEREST

Volgens Amerikaanse onderzoekers aan de Harvard School of Public Health moeten we dagelijks ontbijten om ons hart gezond te houden.

Voor de studie, die werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Circulation’, werden 27.000 mannen onderzocht. Uit de resultaten blijkt dat wie het ontbijt geregeld overslaat meer kans maakt op hartproblemen. Volgens het team van Harvard legt die ontbrekende maaltijd extra druk op het lichaam. De British Heart Foundation zegt ook dat ontbijten ook helpt om voor de lunch te weerstaan aan gesuikerde snacks.

De mannen, tussen de 45 en 82 jaar, werden 16 jaar lang gevolgd en uit de resultaten blijkt dat wie niet ontbijt 27 procent meer kans maakt op hartproblemen dan diegenen die elke dag met een maaltijd beginnen.

‘Wat we hieruit kunnen leren is dat we elke ochtend moeten ontbijten, het liefst binnen een uur nadat we zijn opgestaan,’ zegt onderzoekster Leah Cahill. ‘De resultaten tonen aan dat iets beter is dan niets, maar het is natuurlijk ideaal om voor een gezond en gebalanceerd ontbijt te kiezen.’