Het FAST-team van de federale politie heeft maandag Ibrahim O. gearresteerd. De 52-jarige man, die ook bekendstaat als de ‘Godfather van Israël’, wordt ervan verdacht deel uit te maken van een internationale criminele organisatie die zich op grote schaal bezighield met internationale drugshandel. Dat meldt de federale politie donderdag.

De arrestatie paste in een internationale actie, gecoördineerd door de Verenigde Staten en waarbij ook arrestaties plaatsvonden in Nederland en de Verenigde Staten.

O. werd opgepakt in zijn woning in Elsene. Hij was werkloos, verbleef bij zijn Belgische echtgenote en leefde er van haar invaliditeitsuitkering.

De organisatie importeerde grote hoeveelheden cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa en gebruikte daarvoor de haven van Rotterdam. De organisatie verdeelde ook heroïne en ecstacy. O. zou een cruciale rol gespeeld hebben om de winsten van de drughandel wit te wassen, onder meer via Belgische banken.

De Verenigde Staten hebben nu officieel om de uitlevering van O. gevraagd. In afwachting daarvan werd hij opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis.