IN DE KIJKER. Vijf budgetvriendelijke juwelenontwerpers van eigen bodem
StudioSinth Foto: rr
Talent van eigen bodem stellen we maar al te graag aan jullie voor, maar deze vijf ontwerpers hebben bij ons nog een streepje voor omdat hun juwelencollecties ook nog eens budgetvriendelijk zijn zónder in te boeten aan kwaliteit of originaliteit. Van 25 tot 125 euro, van speels tot strak, van eenvoudig tot uitbundig: vijf juwelencollecties op een rij.

- StudioSinth -

Dit gloednieuwe Belgisch accessoirelabel maakt gebruik van bijzondere technieken zoals 3D-printen en lasercutting om originele én bijzonder budgetvriendelijke juwelen te produceren. Het eerste wapenfeit van StudioSinth is de collectie 'Pith', een reeks kleurrijke ringen die werden geïnspireerd door de verschillende vormen van moeder natuur.

De ontwerper lanceerde zijn label met het idee dat je juwelen gemakkelijker moet kunnen aanpassen aan de outfitkeuze of bestemming van de dag, zonder dat u over een goed gevulde en/of peperdure juwelendoos moet beschikken.

Vanaf 25 euro, meer info vindt u terug op www.studiosinth.com

 

- Karen Kennis -

De grafisch gestileerde juwelen van deze Antwerpse ontwerpster zagen we voor het eerst op De Invasie. Karen Kennis vertrekt voor haar kettingen, ringen, oorbellen en broches steeds van een zilveren basis waar ze een kleurrijk accent aan toevoegt dat meteen voor een vrolijke noot zorgt. Wie de kleurtjes toch net iets te jong vindt voor haar look, zal eerder zijn gading vinden in haar jongste collectie 'Black & White'.

Vanaf 30 euro, www.karenkennis.be

 

- Lara Frankl -

'Be yourself comme tout le monde', zo luidt de slagzin van Lara Frankl die ook de basis vormt voor haar werk. Haar kettingen - stuk voor stuk blikvangers die de perfecte toevoeging vormen voor een simpele outfit - zijn etnisch geïnspireerd, maar worden wel degelijk in België geproduceerd met natuurlijke materialen.

Vanaf 55 euro, www.larafrankl.be

 

- Lore Langendries -

De jonge Lore Langendries startte in 2011 met een doctoraat aan de K.U.Leuven waar ze op zoek gaat naar traditionele en ambachtelijke technieken binnen de sieradenwereld waarvan de kenmerken en eigenschappen kunnen worden vertaald naar een industriële techniek. Zo kunnen op grote schaal geproduceerde juwelen toch een persoonlijke toets krijgen en wordt de sfeer van massaproductie weggenomen.

Voor Beresterk.be mocht ze deze maand een exclusief stuk ontwerpen: het werd een ketting gemaakt uit twee soorten leer, zodat die aan twee zijden kan worden gedragen.

De Small Flatbeads Collar kost 65 euro via www.beresterk.be, www.lorelangendries.com

 

- Lore Van Keer -

De ondertussen meermaals bekroonde Lore Van Keer studeerde interieurvormgeving aan Sint-Lukas in Brussel en architectuur vormt nog steeds een belangrijk uitgangspunt voor haar juwelen. Dat zien we ook terug ein haar jongste collectie Re-ObjEct.. Ze speelt met de grenzen van haar materiaal, maar haar ringen, oorbellen en kettingen blijven uiterst draagbaar.

Vanaf 125 euro, www.lorevankeer.com