Databank archief Maarten Van Severen gelanceerd

Het archief met het werk van de bekende Belgische ontwerper Maarten Van Severen kunt u voortaan raadplegen via een overzichtelijke en gedetailleerde databank op het web.

De Maarten Van Severen Foundation heeft in samenwerking met de Vlaamse overheid, Stad Gent en de vakgroep Architectuur & Stedenbouw van de UGent een databank van het archief van de ontwerper gelanceerd. Die is gekoppeld aan een beeldbank die elk projectdossier uit het archief meteen illustreert.

Op de website www.maartenvanseveren.be krijgt u een overzicht van alle meubels die Van Severen heeft ontworpen of kunt u bladeren door zijn interieurs voor onder andere het keukenpaviljoen van de Boxy’s of de woning Crepain.

Wie geïnteresseerd is in een project kan vervolgens het archiefdossier opvragen en bekijken in de leeszaal van de De Zwarte Doos, het stadsarchief van Gent waar het archief van de ontwerper sinds eind 2008 wordt bewaard.

Het was de wens van Van Severen - die in 2005 op 48-jarige leeftijd overleed aan kanker - om zijn archief integraal samen te houden, bij voorkeur in zijn thuisstad Gent, en het toegankelijk te maken voor een nieuwe generatie ontwerpers. De schetsen, foto’s, maquettes en prototypes van meubelen blijven evenwel eigendom van de familie.