'Vermiste Nederlandse oud-volleybalster vermoord en begraven in boomgaard'
Ingrid Visser (archieffoto). Foto: Photo News

De sinds 13 mei in Spanje vermiste Nederlandse oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein zijn zondagavond dood teruggevonden in Alquerías, in de buurt van de Zuid-Spaanse stad Murcia. Dat heeft de krant La Opinión de Murcia maandag gemeld. De Nederlandse nationale politie bevestigde via Interpol de vondst van twee lichamen die voldoen aan het profiel van de vermisten.

'Het heeft er alle schijn van dat zij het zijn', zegt een woordvoerster van de nationale politie in Nederland maandag. DNA-onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad gaat om de oud-volleybalster en haar vriend. Visuele herkenning van de stoffelijke resten zou niet meer mogelijk zijn, maar daarover wil de politie verder niet uitweiden.

Volgens de krant zijn in verband met de dood twee verdachten aangehouden. De politie onderzoekt of nog meer personen bij de zaak betrokken zijn.

De krant La Verdad de Murcia schrijft op gezag van niet nader aangeduide bronnen dat de twee met geweld om het leven zijn gekomen en begraven waren met het doel hen voor altijd te laten verdwijnen. Zeker een van de verdachten zou in de provincie Valencia, ten noorden van Murcia, zijn aangehouden.

Het Spaanse persbureau EFE meldt dat de lijken zijn gevonden in een citroenboomgaard in Alquerías, ongeveer 12 kilometer van Murcia. De Spaanse politie bracht de familie op de hoogte van de vondst van twee stoffelijke overschotten en liet weten de identiteit proberen vast te stellen.