Gent beleeft pijnlijke afgang op Standard: 7-0
Foto: b
Standard heeft het laatste ticket voor de Europa League gepakt. Het maakte brandhout van AA Gent: 7-0. Mpoku was de held van Sclessin met drie goals.

Herbeleef de match op onze live-verslaggeving

AA Gent had de heenmatch van de finale van de play-offs gewonnen met 1-0 en leek dus een goede uitgangspositie te hebben. Maar de fans van de Buffalo's mochten hun dromen al na een kwartier opbergen: hun team werd compleet van de mat getikt door een sterk Standard.

Al na vier minuten scoorde Batshuayi de 1-0, op het kwartier verdubbelde Bulot de score. In principe had AA Gent genoeg aan de doelpunt om Europees voetbal af te dwingen, maar dat zat er nooit in. Integendeel, het was duidelijk dat er vandaag maar één ploeg zou scoren. Het was Mpoku die de ruststand op 4-0 bracht: eerst met een fantastisch gekrulde vrije trap, dan met een feilloos omgezette penalty.

Nog pijnlijker

Na de pauze kon Mboyo even dreigen voor de bezoekers, maar daarna was het weer al Standard dat de klok sloeg. De ingevallen Reza glipte na 72 minuten door de buitenspelval, omspeelde Boeckx en tikte netjes binnen. Tien minuten voor tijd zette Mpoku zijn tweede strafschop om na een fout op Reza. Bij die fase kreeg Mareval een logische rode kaart. Drie minuten later werd het zo mogelijk nog pijnlijker voor de Oostvlamingen: Reza zette een counter koeltjes om: 7-0.

Standard is de vijfde Belgische club die volgend seizoen Europees speelt. Landskampioen Anderlecht komt in actie in de groepsfase van de Champions League, vicekampioen Zulte Waregem start in de derde voorronde van het kampioenenbal, bekerwinnaar Racing Genk speelt de vierde en laatste voorronde van de Europa League, Club Brugge start in de derde EL-voorronde en Standard in de tweede.