Blogster Jes M. Baker haalt op haar website uit naar Abercrombie & Fitch, de kledingketen die ‘mollige’ vrouwen uit haar winkels wil weren.

Eerder deze maand raakte bekend dat het populaire Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch geen vrouwenkleding meer zal maken boven maat 40/42. Het initiatief wordt fel bekritiseerd door sterren zoals Ellen DeGeneres en Kirstie Alley.

Dat nieuws liet ook de volslanke blogster Jes M. Baker niet onberoerd. Zij haalt op haar site ‘The Militant Baker’ zwaar uit naar Mike Jeffries, de directeur van het modelabel.

‘Deze maatregel van het modemerk suggereert dat alleen slanke vrouwen mooi zijn en dat dames die niet over de ideale maten beschikken sociale mislukkingen zijn’, staat te lezen in haar open brief. Baker doet er nog een schepje bovenop en poseert in een eigen fotoshoot met de titel ‘Attractive & Fat’ om de spot te drijven met ‘Abercrombie & Fitch’.

De blondine poseert naakt en in een T-shirt van het merk aan de zijde van het mannelijke model John C. Shay. ‘Ik bewijs dat volslank en aantrekkelijk woorden zijn die je gerust in één zin kan gebruiken, ongeacht jouw overtuiging’, richt ze nog tot Jeffries.