Triiing van Telenet: goedkoop bellen via wifi
Telenet Triiing-app voor iPhone. Foto: Telenet
Telenet pakt vandaag uit met de smartphone-app Triiing. Deze nieuwe app laat Telenet-klanten toe om via elk wifi-netwerk te bellen, aan de tarieven van hun vaste lijn.

Wie Triiing op zijn iPhone installeert, kan de app gebruiken om te bellen via wifi. Je moet daarbij uiteraard niet met je eigen draadloos Telenet-netwerk verbinden - dan zou je even makkelijk je vaste telefoon kunnen gebruiken. Triiing werkt met eender welk draadloos wifi-netwerk.

Telenet hanteert hierbij de tarieven die het ook gebruikt bij een vaste lijn. Dat betekent onder meer dat je met Triiing in de daluren  gratis kan bellen naar Belgische nummers en vaste nummers in Europa. En dat kan handig zijn in het buitenland: als je verbonden bent met het draadloos netwerk van bijvoorbeeld je hotel of een plaatselijk café, kan je in de daluren gratis naar het thuisfront bellen.

Valt het wifisignaal weg tijdens een gesprek, dan schakelt de app gewoon over op je vertrouwde gsm-signaal. Om de Triiing-app te kunnen gebruiken, moet je uiteraard wel een vaste lijn van Telenet hebben.

De persoon die je wil bellen, hoeft overigens geen smartphone met Triiing-app te hebben, en ook de contactenlijst van je smartphone wordt automatisch beschikbaar in Triiing.

De app zit momenteel nog in een pilootfase en is enkel beschikbaar voor iPhone. De Mechelse operator belooft binnenkort ook met een Android-versie van de app te komen.