Rechtszaak tussen voetbalbond en ex-directeur Eupen blijft aanslepen
Foto: Belga
Manfred Theissen, de voormalige directeur van voetbalclub AS Eupen, heeft vrijdag cassatieberoep aangetekend nadat de kamer van inbeschuldigingstelling van Luik op 18 april besliste om de rechtszaak tussen Eupen en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) aan de correctionele rechtbank voor te leggen. Dat maakte het Belgische Duitstalige dagblad Grenz-Echo dinsdag bekend.

De rechtszaak draait nog steeds om de inhaalwedstrijd tussen Lierse en KV Mechelen van 15 februari 2011. Bij Lierse zat toen de 17-jarige Jason Adesanya op de bank, maar volgens Eupen was de Belg niet speelgerechtigd op de oorspronkelijke speeldatum (4 december 2010).

De club uit de Oostkantons had gehoopt Lierse zo drie punten te laten afnemen, waardoor de Pallieters in het seizoen 2010-2011 tot de play-downs veroordeeld zouden zijn in plaats van Eupen.

Tot drie keer toe oordeelde de bond echter dat Adesanya wel degelijk speelgerechtigd was: hij had op de dag van de inhaalwedstrijd zijn licentie gekregen. Toch liet Eupen niet af. Het trok naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS), maar kreeg ook daar nul op het rekest.

Daardoor zakte Eupen na amper een seizoen eersteklassevoetbal weer naar de tweede divisie.