Rain, Het vijfde seizoen en Oh Willy te zien op LA Film Fest
Oh Willy Foto: BELGA

De Belgische documentaire “Rain” van Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes krijgt zijn Amerikaanse première tijdens het documentaire-competitieluik van het LA Film Fest.

Ook de film “Het vijfde seizoen” van het duo Peter Brosens en Jessica Woodworths en de animatiefilm “Oh Willy...” van Emma de Swaef en Marc James Roels zijn geselecteerd voor het festival, dat dit jaar loopt van 13 tot 23 juni. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) dinsdag.

“Rain” is een documentaire over Anne Teresa De Keersmaeker en het repetitieproces voor de dansvoorstelling die ze vorig jaar samen met het Ballet de l’Opéra de Paris bracht.

In “Het vijfde seizoen”, van de Vlaming Peter Brosens en de Amerikaanse Jessica Woodworth, wordt de wereld getroffen door een allesomvattende natuurramp. Na de winter weigert de natuur op gang te komen. De bevolking van een klein dorpje zoekt een schuldige. Decor van de film is de Condroz. Na “Khadak”, dat zich afspeelt in Mongolië, en “Altiplano” is “Het vijfde seizoen” de afsluiter van een cinematografisch drieluik. De prent is te zien in de International Showcase.

“Oh Willy...” is een zestien minuten durende tragikomische animatiefilm die gemaakt is volgens de stop-motiontechniek. De kortfilm draait rond Willy die terugkeert naar de naturistencommune waar hij zijn jeugd doorbracht en er geconfronteerd wordt met zijn levenskeuzes.