Mobile Vikings past tarieven aan
Foto: mobile vikings
Mobile Vikings is de volgende operator in de rij om haar tarieven aan te passen. Niet geheel onverwacht ligt de focus vooral op meer data.

Na recente wijzigingen in de mobiele tarieven van Proximus, Mobistar en Base, heeft nu ook Mobile Vikings haar aanbod aangepast.

De operator breidt haar aanbod uit van drie naar vijf verschillende tariefplannen. Zoals we dat van Mobile Vikings mogen verwachten, blijft de aandacht gericht op mobiele data. Inbegrepen data begint bij 500MB voor een bundel van 10 euro, tot 5GB voor 60 euro.

Daarnaast bevat een bundel vanaf nu ook meer gratis sms’en, goedkopere belminuten en werd de prijs voor internet buiten de bundel verlaagd van 50 cent naar 10 cent per megabyte.

Nieuwe formules Mobile Vikings
Tarief € 10 € 15 € 25 € 40 € 60
Data 500 MB 2 GB 3 GB 4 GB 5 GB
SMS 500 2000 3000 4000 5000
Bellen (€/min) 0,33 0,2 0,14 0,1 0,05

Bovenop je bundel krijg je dagelijks nog 300 sms’en en 60 minuten beltijd naar andere Vikings. Dat aanbod was oorspronkelijk alleen geldig voor de eerste 200.000 klanten, maar wordt nu uitgebreid naar alle klanten.

Voor wie in de eerste plaats op zoek is naar een flinke hoeveelheid mobiele data, zijn de tarieven van Mobile Vikings een interessante optie. De twee duurste tarieven kunnen zeker concurreren met de "onbeperkte" formules van de andere operatoren, al moet je dan wel inboeten op belminuten en sms'en.

Het belangrijkste voordeel ten opzichte van die concurrerende tarieven is dat het hier gaat om een herlaadkaart en geen abonnement. Je kan na het vervallen van je bundel gewoon je krediet verder opgebruiken en je kiest zelf bij elke herlading voor welke bundel je kiest.

Sneller internet

Mobile Vikings maakt gebruik van het netwerk van Base. Dat biedt sinds kort ondersteuning voor DC-HSDPA (Dual Carrier 3G) en ook Mobile Vikings-klanten kunnen daar nu van meegenieten.

Met Dual Carrier 3G surf je ongeveer dubbel zo snel als via gewone 3G. Dat vertaalt zich in gemiddelde downloadsnelheden van 5 à 6 Mbps, maar zelf hebben we ook al een snelheid van 13,7 Mbps kunnen meten.

Er zijn wel maar een aantal toestellen die Dual Carrier 3G ondersteunen. Meer informatie over de technologie en de compatibele toestellen vind je bij ZDNet.