DS Radio. Traag.
Foto: Isobel Campbell & Mark Lanegan
Zaterdag is het de Dag van het Gevoel. Reden om eens na te gaan welk gevoel vandaag belangrijk is. Vertragen, daar kwamen we op uit. Het mag allemaal wat trager gaan: de snelheid van uitvoering, de overlast aan informatie, de opeenvolging van afspraken.

Daar kan muziek ook een rol in spelen. Traag betekent dan dat we er de drums uitgooien, het ritme naar beneden halen, de harmonie minimaliseren en de zoemtoon, een belangrijk principe in de meeste traditionele muziek in de wereld, naar voor halen. De selectie die DSRadio deze week maakt is er een die berust op vertraging. We putten uit klassieke muziek, filmmuziek, chanson en singer-songwriters, en elektronische muziek. Een soundtrack die in willekeurige volgorde afspeelt, waardoor heel verschillende genres, periodes, zelfs continenten ineens naast elkaar staan.

Enjoy!

De lijst: Isobel Campbell & Mark Lanegan, Françoise Hardy, Rufus Wainwright, Michael Nyman, Olafur Arnalds, Elliott Smith, Yann Tiersen, Boudewijn De Groot, Antony & The Johnsons, Gillian Welch, Erik Satie, Brian Eno, Thomas Newman, Claude Debussy, Yo Yo Ma, Ryuichi Sakomoto, Philip Glass, Toumani Diabate & Ballake Sissoko, Jonas Winterland, Johann Johannsson, Chet Baker, Linda Thompson, Biosphere, Nick Drake, Tim Hecker, I Muvrini, Kate Bush, Air, Sigur Ros, Harold Budd & Brian Eno, Anouar Brahem, Bon Iver, Raymond Van het Groenewoud, Leonard Cohen, Abed Azrié, Ludovico Einaudi, Agnes Obel, Richard Hawley, Nick Cave & Warren Ellis.

 

Deezer is een streaming muziekdienst met een catalogus van 20 miljoen songs en met wekelijkse pre-releases en radiozenders in 12 verschillende genres.

 

Deezer is een streaming muziekdienst met een catalogus van 35 miljoen songs en met wekelijkse pre-releases en radiozenders in 12 verschillende genres.