Coco Chanel heeft na verschillende films en boeken nu ook haar eigen stripverhaal. Het leven van de overleden Franse modeontwerpster vormt het onderwerp van een nieuw stripboek, uitgegeven door éditions Naïve.

Het leven van Coco Chanel, van eenvoudige naaister tot de meest iconische ontwerpster van de twintigste eeuw, leest als een boek. Geen wonder dat haar biografie reeds zo vaak opgetekend is in woord en beeld. Toch is er nog ruimte voor originaliteit, zo bewijst het nieuwe stripverhaal ‘Coco Chanel', geschreven door journaliste Pascale Frey en met tekeningen in waterverf van Bernard Ciccolini.

De Franse uitgever éditions Naïve brengt een reeks strips uit over invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis en Gabrielle ‘Coco' Chanel hoort zonder twijfel in dat rijtje thuis. Het prentenboek met haar naam volgt Chanels carrière als ontwerpster, maar besteedt ook aandacht aan de liefdes in haar leven, met name Étienne Balsan en Arthur Capel. We volgen de designer van de opening van haar eerste winkel, exact 100 jaar geleden, naar de rue Cambon in Parijs en zien hoe ze ontwerpt voor Hollywoodsterren en de Ballets Russes , mantelpakjes populair maakt en een legendarisch parfum creëert.

Het stripboek ‘Coco Chanel' is te koop in de reeks ‘Grand Destins de Femmes' van ed. Naïves voor 23 euro.