Lauren uit ‘The voice' wegens stemproblemen
Lauren Zweegers

Lauren Zweegers (23) moet het VTM-programma ‘The voice van Vlaanderen' verlaten door stemproblemen. De nicht van Novastar-zanger Joost Zweegers wordt vervangen door Kaat Verschueren (18).

Tijdens de vorige liveshow wist ze indruk te maken op haar coach Alex Callier, die haar koos om mee te gaan naar de volgende liveshow. Maar afgelopen maandag kreeg ze te horen dat ze moet geopereerd worden aan een cyste op haar stembanden. Hierdoor moet ze haar deelname aan ‘The Voice' stopzetten.

Coach Callier ziet haar met spijt in het hart vertrekken, maar begrijpt en steunt de beslissing van de dokters. Hij moest op zoek naar een vervanger. Hiervoor kon hij iemand kiezen uit de vier kandidaten uit zijn team die ondertussen afvielen. Hij koos voor de 18-jarige Kaat Verschueren.

Nachtmerrie

‘Ik vind het echt verschrikkelijk dat dit moet gebeuren nu ik in ‘The Voice' zit, het is mijn grootste nachtmerrie die realiteit wordt', reageerde Lauren Zweegers. ‘Maar ik kan niet anders dan luisteren naar het advies van de dokters. Ik vond het Voice-avontuur echt fantastisch om mee te maken, het is zo'n unieke ervaring.'

Kaat Verschueren start met een dubbel gevoel aan de liveshow: ‘Ik vind het natuurlijk enorm spijtig en verschrikkelijk voor Lauren dat dit nu moet gebeuren bij haar, dit wens je echt niemand toe. Ik zit dan ook heel erg met haar in en hoop dat haar stembanden goed gaan genezen en dat ze in de toekomst verder iets kan doen met muziek. Ik ga deze tweede kans wel met beide handen grijpen en er voor gaan, nu is het alles of niets.'