In oktober komt na enkele jaren opnieuw een stripalbum van Asterix uit. Dat heeft uitgeverij Les éditions Albert René meegedeeld. Het wordt het eerste album in de reeks dat niet van de hand van de 85-jarige Albert Uderzo is.

Voor zijn 35ste avontuur trekt Asterix, de onoverwinnelijke Galliër, naar de Picten, een volk dat ten tijde van Julius Caesar het noorden en oosten van Schotland bevolkte. Het album met de niet echt verrassende titel ‘Astérix chez les Pictes' (Asterix bij de Picten) zal op 24 oktober in de stripwinkel liggen.

De 35ste Asterix wordt meteen het eerste album uit de in 1959 begonnen successerie dat niet van de tekenhand van de 85-jarige Albert Uderzo is. Uderzo's scenarist, René Goscinny, overleed in 1977 en sindsdien verzorgde Uderzo tekst én tekeningen.

‘De Picten' werd geschreven en getekend door Jean-Yves Ferri en Didier Conrad. Ferri verzorgde eerder al de scenario's van de reeks'“Terug op aarde'. Conrad hield het potlood al vast voor onder meer een Kid Lucky (de jonge Lucky Luke).

Op een verjaardagseditie in 2009 na is het sinds 2005 geleden dat er een Asterix-verhaal verscheen. Toen kwam het album ‘Het Geheime Wapen' uit.