Drie Vlaamse films in de prijzen op filmfestival Aubagne
De cast van offline op een ander filmfestival (archiefbeeld) Foto: site filmfestival amiens
De twee Vlaamse speelfilms, 'Kid' en 'Offline' die in competitie zaten op het Internationaal Filmfestival van Aubagne, zijn allebei in de prijzen gevallen. Ook 'Natasha' kreeg een prijs. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zondag.

'Kid' van Fien Troch kreeg zowel de Grote Prijs van de Jury als de Prijs voor Beste Muziek (voor Senjan Jansen), terwijl 'Offline' van Peter Monsaert de Prijs voor Beste Scenario won. Daarnaast ging 'Natasha' van Roman Klochkov aan de haal met de Prijs voor Beste Korte Animatiefilm.

Over Offline, het speelfilmdebuut van Peter Monsaert, viel er nog meer goed nieuws te rapen. Het jonge distributiehuis Mica brengt de film deze zomer uit in de Franse bioscopen, op minstens 25 kopieën. 'Offline' vertelt het verhaal van Rudy en Vicky, twee zoekende zielen die elkaar online ontmoeten.

Kid, de derde speelfilm van Fien Troch, gaat over een 7-jarige jongen die door het noodlot samen met zijn broer bij een oom en tante moet intrekken. Kid, die een zeer hechte band met zijn moeder had, slaagt er niet in zich aan de nieuwe context aan te passen en het gemis van zijn moeder te verwerken.

Natasha, de korte animatiefilm van Roman Klochkov, brengt de belevenissen van de Russische beer Nicolaï die naar Europa is gevlucht om zijn grote liefde, zijn bloedmooie ex Natasha, te bewijzen dat hij geen loser is.