Universiteit Gent erkent SM-studentenclub
Foto: Shutterstock
De Universiteit Gent heeft Kajira, de eerste SM-studentenvereniging van ons land, officieel erkend. Dat meldt Schamper, het officiële studentenblad van de Universiteit, via Twitter. De erkenning is een primeur voor ons land.

Kajira is een studentenclub voor studenten met interesse in bondage en sadomasochisme en probeerde al een aantal keer (tevergeefs) om officieel door de Universiteit erkend te worden. De vereniging bestaat ondertussen twee jaar en organiseert lezingen en gespreksavonden rond BDSM (Bondage and Discipline en Sadism and Masochism).

De studentenclub benadrukte in het verleden al verschillende keren geen concrete BDSM-activiteiten te organiseren maar het onderwerp vooral bespreekbaar te willen maken en louter informatief te werken.

Met de officiële erkenning mag de club voortaan ook activiteiten organiseren in de lokalen van de Universiteit, zijn haar leden verzekerd en kan ze bepaalde subsidies aanvragen om bijvoorbeeld sprekers uit te nodigen. De erkenning maakt van Kajira de eerste erkende BDSM-studentenclub van ons land.