Onmondig OHL geen partij voor tien Rouches
Foto: vel
Standard heeft zich mathematisch - niet dat iemand er nog echt aan twijfelde - verzekerd van Play-off 1 door OH Leuven ijskoud in te pakken met 0-4. Ook met een man meer kon OHL de Rouches geen strobreed in de weg leggen.

Standard werd op ‘Den Dreef’ niet voortgestuwd door haar vurige fans, die in Luik waren gebleven uit protest tegen de - volgens hen - ondemocratische Leuvense ticketprijzen. Dat hinderde de Rouches echter niet om de score al na dertien seconden te openen. Buyens ontfutselde Gislason de bal op het middenveld en bediende Ezekiel, die zijn veertiende van het seizoen voorbij Bailly tikte.

Leuven moest even bekomen van die opdoffer. Maar net toen het begon recht te krabbelen, prikte Standard opnieuw tegen. Buyens - alweer - speelde Bulot vrij op links, die achteruit legde naar Batshuayi. De 19-jarige spits twijfelde niet en vloerde Bailly in één tijd.

Domme rode kaart Van Damme

Standard leek zijn schaapjes dus al gauw op het droge te hebben, tot Jelle Van Damme in de blessuretijd van de eerste helft wel erg opzichtig solliciteerde naar zijn tiende gele kaart. De kapitein van de Rouches pakte terecht rood na een veel te late tackle op Thomas Azevedo.

Maar ook met een man meer kon Leuven de troepen van Mircea Rednic geen hak zetten. De Roemeen stuurde zijn tactiek bij en bracht Mpoku en Opare voor Ono en Ezekiel. Bij OHL kwam Yagan in de plaats van Azevedo, die niet hersteld was van ‘torpedo’ Van Damme.

De Leuvenaars probeerden wel op te schuiven maar sprongen weinig efficiënt om met de vrijgekomen ruimte. Geraerts bood Yagan de 1-2 aan, maar die knalde huizenhoog over.

Het was Standard dat de beste kansen bleef versieren, onder andere via Kanu, die van dichtbij onbegrijpelijk naast kopte. In de 69ste minuut vond Laurent Ciman het welletjes. Bailly bleef aan de grond genageld op een zwiepende vrije trap van de Rode Duivel, die zo zijn eerste goal van het seizoen maakte. Bulot zette de 0-4 nog op het bord, op aangeven van de ingevallen Nagai.

Lees het volledige verslag en reacties in het Nieuwsblad-Sportwereld van zondag 10 maart. Die krant kun u gratis lezen op pc, tablet en smartphone! Je vindt de krant op www.nieuwsbad.be of in de app van Het Nieuwsblad.