Voorzitter worstelfederatie probeert Rogge te overtuigen
Foto: ap
Jacques Rogge heeft donderdag een onderhoud gehad met de Serviër Nenad Lalovic, interim voorzitter van de Internationale worstelfederatie FILA.

Het Uitvoerend Comité van het IOC besloot op 12 februari om het worstelen niet op te nemen in het programma voor de Olympische Spelen van 2020. De uiteindelijke goedkeuring van dat programma is voorzien voor september, tijdens een vergadering van het IOC in Buenos Aires. Daags na de beslissing beloofde Rogge al een gesprek met de worstelpreses. Dat was toen nog de Zwitser Raphaël Martinetti, die kort nadien ontslag nam.

Het is nu aan Lalovic om te proberen het worstelen te redden. 'We werken al aan vernieuwingen. Onze sport moet moderner en aantrekkelijker worden', verklaarde de Serviër. 'We moeten dit bekijken als een gouden kans om op alle niveaus weer aan te sluiten bij de olympische beweging.' De FILA wil onder meer vrouwelijke worstelaars aantrekken, de regels herzien om de kampen begrijpelijker te maken, het format van de competitie moderniseren en nieuwe commerciële partners aantrekken.

Op de Spelen van 2020 is er nog plaats voor één sport. Er zijn acht kandidaten. Naast worstelen zijn dat squash, bergbeklimmen, karate, wushu, baseball/softball, wakeboarden en rollerskaten.