BBTK fluit Rudy De Leeuw terug

Weer ruzie in rode vakbond

De socialistische bediendebond BBTK haalt zwaar uit naar nationaal ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw omdat diens uitleg aan de vakbondsleden over het dossier arbeiders-bedienden ‘afwijkt' van zijn onderhandelingsmandaat. Het is niet de eerste keer dat de BBTK De Leeuw terugfluit.

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw (r.) wijst BBTK-voorzitter Erwin De Deyn de weg tijdens een betoging van de socialistische vakbond op 14 september vorig jaar. Vandaag wil De Deyn De Leeuw op het rechte pad houden.
ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw (r.) wijst BBTK-voorzitter Erwin De Deyn de weg tijdens een betoging van de socialistische vakbond op 14 september vorig jaar. Vandaag wil De Deyn De Leeuw op het rechte pad houden. Didier Lebrun/photo news

Deze week moeten de onderhandelingen van start gaan tussen de federale regering-Di Rupo en de sociale partners over de harmonisering van de statuten van arbeiders en bedienden. Tegen 8 juli moeten de verschillen in opzegtermijnen weggewerkt zijn, op last van het Grondwettelijk Hof.

Het beloven hele moeilijke gesprekken te worden. Niet alleen omdat vakbonden en werkgevers grondig van mening verschillen over hoe die operatie moet verlopen. Maar ook omdat een van de belangrijkste onderhandelaars, ABVV ...

Dit is een ds Plus artikel. Het behoort tot het betalende deel van de website.
U las 75 van de 598 woorden

Verder lezen?


Lees meteen alle betalende artikels op de site

Reeds abonnee?


Nog niet geregistreerd?

Registreer