Vluchtwagens diamantroof uitgebrand teruggevonden
Deze bestelwagen werd dinsdag al teruggevonden in Zellik, en werd mogelijk door de gangsters gebruikt als afleidingsmanoeuvre. Foto: bestelwagen
In de Indringingsweg in Vilvoorde zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee uitgebrande wagens teruggevonden die mogelijk gebruikt zijn bij de spectaculaire diamantroof op de luchthaven Brussels Airport, maandagavond. Dat bevestigt het Brusselse parket. Het gaat om een bestelwagen Mercedes Vito en een Audi. Verder onderzoek moet wel nog duidelijk maken of de twee aangetroffen wagens inderdaad gebruikt zijn bij de overval.

De overval op de luchthaven werd gepleegd door minstens acht gewapende en gemaskerde mannen. Die drongen via een gat in de omheining het luchthaventerrein binnen en reden vervolgens tot aan een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss. Aan dat vliegtuig stond op dat moment een waardetransport van Brink's. De overvallers bedreigden de Brink's-medewerkers, de piloot en de co-piloot, openden de laaddeuren van het vliegtuig en haalden er 121 colli's met voornamelijk diamanten uit. Nadien gingen ze er aan hoge snelheid vandoor.

Korte tijd na de overval werd in Zellik een uitgebrande wagen teruggevonden. Eerst werd vermoed dat die wagen verband hield met de overval, maar na de vondst van de twee uitgebrande wagens in Vilvoorde, lijkt dat minder waarschijnlijk en lijkt de wagen in Zellik eerder een afleidingsmanoeuvre.

'Het staat wel nog niet met zekerheid vast dat de twee wagens die in Vilvoorde gevonden zijn, ook gebruikt zijn bij de overval', zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. 'Dat moet nog nader onderzocht worden. Als dat het geval is, zou dat een opsteker zijn voor het onderzoek.'