Wout Bru behoudt Franse Michelinster
Wout Bru Foto: pol de wilde
Bart Thoelen, een van de twee Belgische sterrenchefs in Frankrijk, levert in de Rode Michelin Frankrijk 2013 zijn ster in. De andere, Wout Bru, behoudt zijn ster.

 

Thoelen leidde het restaurant Les Palmiers in Laroque-des-Albères bij Perpignan sinds 2003 en bracht het naar de top, maar kondigde volgens de lokale pers vorige maand aan dat hij de zaak verlaat. Hij levert zijn ster in.

De chef was vorig jaar te zien als tv-chef in het programma 'Smaak' van Bruno Wyndaele.

Wout Bru, die hier ook bekend is van tv en ooit twee sterren had, heeft zijn restaurant in Eygalières bij Avignon. Hij houdt dus zijn enige ster in de gids van 2013. Bru lanceerde einde vorig jaar ook een pop-uprestaurant in Antwerpen.

Frankrijk krijgt er dit jaar trouwens een driesterrenrestaurant bij: Résidence de la Pinède in Saint-Tropez, waar de Normandische kok Arnaud Donckele de leiding heeft.

Het land telt nu 27 eetgelegenheden met de hoogste score.