Play-off 3 onafwendbaar voor Cercle na verlies tegen Standard
Cercle Brugge - Standard Foto: BELGA
Standard heeft met 0-1 gewonnen van Cercle Brugge. Ezekiel scoorde na een sterke openingsfase verdiend het enige doelpunt van de wedstrijd. De Rouches springen voorlopig over Genk en Lokeren naar de derde plaats in het klassement, voor Cercle lijkt Play-off 3 nu onafwendbaar.

 Bij Standard werden Batshuayi en Opare de slachtoffers van de 0-1-nederlaag tegen Bergen afgelopen weekend. Cisse en Reza startten in de basis bij de Rouches. Bij de thuisploeg kwam William Carvalho in de plaats van de geschorste Vidarsson.

Voor Cercle Brugge was dit stilaan de match van de laatste kans om zich te redden, maar de thuisploeg speelde het eerste half uur alvast niet met een over-mijn-lijk-mentaliteit. Vooral Ezekiel bezorgde groen-zwart geregeld de daver op het lijf. Na een kwartier schudde doelman Verbist een geweldige save uit zijn lijf om een kopbal van Mpoku uit zijn doel te houden. Uitstel van executie, zo bleek 2 minuten later. Verbist duwde een kopbal tegen het doelhout, Ezekiel trof in de herneming wel raak: 0-1.

Een dominant Standard kreeg in het kwartier daarna nog enkele mooie kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar onder andere Buyens en Reza verzuimden het om Cercle definitief KO te tikken. Na een half uur kwam de Vereniging dan toch boven water. Bakenga claimde een strafschop na een contact met Arslanagic, Van Eeno kopte een voorzet van Evens over.

Geen doelpunten in tweede helft

Ook in de tweede helft waren aanvankelijk de beste kansen voor Standard. Ezekiel miste twee keer, Dickoh vloerde bijna zijn eigen doelman. Maar net zoals voor de pauze kwam de thuisploeg ook in de tweede helft beter in de match. Uchebo kopte een prima mogelijkheid naast, Kawashima redde sterk op een poging van invaller Boghossian en Cercle claimde nog een tweede strafschop na vermeend handspel van Van Damme. Aan de overkant redde Van Roose een poging van Ezekiel van de lijn. Een mager slotoffensief van de thuisploeg leverde niets meer op. 

Standard is voorlopig derde in het klassement, maar kan morgen nog voorbijgestoken worden door Lokeren en Genk. Cercle Brugge bljift eenzaam laatste met 14 punten uit 25 matchen. Het zal in de resterende vijf matchen nog enkele overwinningen moeten sprokkelen om alsnog Play-off 3 te vermijden.