Zdenek Stybar knap vijfde: 'Verdorie, er had meer ingezeten'
Foto: EPA
Zdenk Stybar zet dit jaar alles op het wegwielrennen en de 27-jarige Tsjech heeft zijn seizoensstart allesbehalve gemist. In een erg lastige vijfde etappe in de Ronde van Oman finishte hij vandaag als vijfde vlak achter Tourfavorieten Froome, Contador en Rodriguez. 'Verdorie toch, er had meer ingezeten', foeterde Stybar toch ontgoocheld achteraf.

 'Ik wist dat dit een moeilijke etappe was met een lastige finale, dus probeerde ik mee te gaan in een vroege ontsnapping', begint Stybar zijn verhaal van de rit. 'Uiteindelijk waren we met negen weg. De kopgroep was ideaal. Met Trentin had ik een ploegmakker mee en van elke belangrijke ploeg zat er wel iemand vooraan. De verstandhouding was prima. Even dacht ik dat we het tot de aankomst zouden kunnen uitzingen.'

Zover kwam het voor Stybar helaas niet. Onder aanvoering van Alberto Contador greep een selecte groep achtervolgers op de tweede beklimming van Bousher Alamrat de koplopers bij de lurven. 'Ik vloekte toen ik Contador en Froome zag komen. Ik kon hun tempo bergop niet volgen, maar kon wel aansluiten bij een groepje met Cadel Evans en Daryl Impey. In de slotkilometers kwamen we nog héél dicht. Ik heb alles geprobeerd om de kloof dicht te rijden, maar de rest wou niet meewerken. Uiteindelijk strandden we op 60 meter. Er had dus zeker meer ingezeten, verdorie', vloekt de Tsjech van Omega Pharma - Quickstep.

Volgend weekend start met de Omloop Het Nieuwsblad het Vlaamse klassieke wielervoorjaar. 'Ik ben erg tevreden want de conditie is heel goed. Ik hoop deze benen nog een dikke maand te kunnen behouden. Welk resultaat ik wil behalen in de Omloop? Dat durf ik nog niet te zeggen want het wordt mijn eerste keer. Bovendien hebben we een erg sterke ploeg en ik moet nog bewijzen dat ik mijn plaats tijdens de klassiekers waard ben', besluit Stybar.